Filter
Doktorat
Typ studiów: Wszystkie Tempo: Wszystkie

Programy Nauki o żywności, Szukaj najlepszych programów PhD tutaj! - PhD

Większość kierunków studiów kończy się doktoratem jako najwyższym poziomem osiągnięć w nauce. Po ukończeniu doktoratu absolwenci są jednymi z najbardziej doświadczonych i doświadczonych profesjonalistów na świecie. Jednak zanim będą mogli się zapisać, muszą ukończyć wiele programów studiów niższego stopnia.

Co to jest doktorat w naukach o żywności? Ta dziedzina nauki obejmuje elementy z kilku innych dyscyplin, w tym chemii, biologii, inżynierii chemicznej, biochemii i mikrobiologii. Istnieje również kilka specjalizacji w dziedzinie nauk o żywności, które można wybierać, takich jak pakowanie i konserwowanie żywności, technologia żywności i chemia żywności. Uczniowie w tej dziedzinie uczą się o tworzeniu nowych rodzajów żywności, zarządzaniu lub ulepszaniu aktualnych rodzajów żywności oraz o tym, jak poprawić zdrowie żywności.

Jednym z najistotniejszych sposobów korzystania z programu doktoranckiego jest rozwijanie określonych umiejętności. Umiejętności te otwierają wiele możliwości kariery i większy potencjał zarobkowy. Studenci nauk o żywności rozwijają doskonałe umiejętności badawcze, rozumieją chemię oraz umiejętność krytycznego myślenia i oceny.

Koszt zapisania się na doktorat w programie Food Science zależy od wielu aspektów. Mogą one obejmować wszystko, od szkoły i programu, który wybrałeś, do kraju, w którym studiujesz. Dobrze jest dokładnie zbadać te czynniki, zanim się zarejestrujesz.

Ponieważ jedzenie jest niezbędną koniecznością dla społeczeństwa, istnieją różne opcje kariery dla tych, którzy studiują nauki o żywności. Pozycje są dostępne w wielu różnych dziedzinach, z których każda ma własne cele. Większość studentów decyduje się zostać naukowcami zajmującymi się żywnością, chemikami lub biologami, aby badać i rozwijać różne aspekty produkcji żywności i jej wpływ na organizm ludzki.

Najlepszym sposobem na rozpoczęcie kolejnego etapu edukacji jest znalezienie odpowiedniego programu. Wyszukaj poniżej swój program i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Czytaj więcej Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów:

7 Wyniki z Nauki o żywności

Dalian Polytechnic University

Dwa Zalecenie Listy z profesorów Przechodząc DPU Admission Examination DPU pierwszej klasy Stypendium: 3,000RMB / rok DPU drugiej klasy Stypendium: 2,0 ... [+]

. Dwa Zalecenie Listy z profesorów Przechodząc DPU Admission Examination DPU pierwszej klasy Stypendium: 3,000RMB / rok DPU drugiej klasy Stypendium: 2,000RMB / rok DPU trzeciej klasy Stypendium: 1,000RMB / rok Indywidualne stypendialny dla Działania: 500RMB / rok [-]
Chiny Dalian
Wrzesień 2020
Chiński
W pełnym wymiarze godzin
3 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Universidad de Sonora

Cel ogólny: Zapewnienie ram specjalistycznego szkolenia akademickiego dla absolwentów nauk biologicznych, chemiczno-biologów, inżynierii chemicznej, agronomów i pokrewnyc ... [+]

Nazwa programu: Doktorat z nauk o żywności Kod MZD: 506628 Normalny okres ukończenia studiów: 6 semestrów Kredyty: 210 Stopień naukowy: doktorat z nauk o żywności Kampus, gdzie jest oferowany: Hermosillo

Opis programuCel ogólny

Zaoferuj ramę specjalistycznej formacji akademickiej absolwentom nauk biologicznych, chemiczno-biologów, inżynierii chemicznej, agronomu i podobnych ras, tworząc zasoby ludzkie na doskonałym poziomie, z solidnym przygotowaniem w różnych dziedzinach nauki, które są w stanie zrealizować pierwotne dochodzenie i niezależny, który reprezentuje znaczące postępy w dziedzinie nauk o żywności i technologii, z większym naciskiem w dziedzinie zbóż i produktów akwakultury. Zapewnij im także dogłębny i kompleksowy przegląd, aby mogli zidentyfikować istotne problemy w swoich obszarach pracy i wygenerować odpowiednią wiedzę.... [-]

Meksyk Hermosillo
Skontaktuj się ze szkołą
Język hiszpański
W pełnym wymiarze godzin
4 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
University of Parma

Doktor nauk o żywności ... [+]

Wstęp 2019/2020

Lista kursów - główna siedziba administracyjna w Parmie

Biologia ewolucyjna i ekologia (w porozumieniu z Univ of Ferrara i Firenze)Biotechnologia i nauki przyrodniczeFizykaBudownictwo i architekturaInżynieria przemysłowaMatematyka (w porozumieniu z Univ. Of Modena e Reggio Emilia e Univ. Ferrara)Medycyna molekularnaNeuronaukaPsychologiaNauka o materiałach i technologia (w porozumieniu z CNR i Univ of Cape Town - RPA)Nauki chemiczneNauka o żywnościFarmakologianauka o ziemiStudia filologiczno-literackie, historyczno-filozoficzne i artystyczneTranslational Medical and Surgical SciencesNauki weterynaryjneTechnologie informacyjne

Lista kursów - inne główne biuro administracyjne (Parma w porozumieniu)... [-]

Włochy Parma
Październik 2019
Włoski,Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Brno University of Technology

Celem badania jest osiągnięcie równowagi między umiejętnościami teoretycznymi i eksperymentalnymi a zastosowaniem ogólnych procedur w chemii i technologii żywności. ... [+]

Chemia i technologia środków spożywczych

Skrót: DKAP_CHTP

Poziom przedmiotu: doktorant

Wydział: Wydział Chemii

Rok akademicki: 2019/2020

Tytuł przyznany: Ph.D.

Kwalifikacja przyznana: Ph.D. w polu "Chemia i technologia środków spożywczych"

Poziom kwalifikacji: doktorant (3. cykl)

Szczegółowe wymagania dotyczące przyjęcia:

Magister inżynierii chemicznej, chemii żywności lub innych specjalizacji chemicznych zdobytych na wydziałach uniwersyteckich, ICT Praga lub uniwersytetach rolniczych.

Kluczowe efekty uczenia się:

Ph.D. badania i badania związane z badaniem koncentrują się na zdobywaniu i rozwijaniu wiedzy teoretycznej i umiejętności eksperymentalnych w zakresie chemii żywności i procesów inżynieryjnych w produkcji żywności, stosowanej chemii analitycznej i fizycznej, mikrobiologii, biochemii i biotechnologii molekularnej. Badanie jest zaprojektowane zgodnie z rozwojem nauki o żywności i technologii żywności oraz innych podstawowych i stosowanych specjalizacji.... [-]

Czechy Brno
Wrzesień 2020
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
Zaoczne
4 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
UAEU United Arab Emirates University

Doktorat koncentracja „Food Science” ma na celu umożliwienie studentom zdobycia zaawansowanej wiedzy związanej z jakością i bezpieczeństwem żywności, chemią i analizą żyw ... [+]

Doktor filozofii (Ph.D.) Koncentracja: Nauka o żywności

Doktorat koncentracja „Food Science” ma na celu umożliwienie studentom zdobycia zaawansowanej wiedzy związanej z jakością i bezpieczeństwem żywności, chemią i analizą żywności, przetwórstwem żywności i inżynierią, a także innowacyjnymi i funkcjonalnymi produktami spożywczymi. Koncentracja ma na celu wzmocnienie i pogłębienie wiedzy studenta na temat naukowych zasad i procesów stosowanych do produkcji bezpiecznej i wysokiej jakości żywności. Ponadto koncentracja zapewnia naukową edukację zawodową, która obejmuje teorię, badania praktyczne i zastosowanie nauki i technologii do tradycyjnej i nowej żywności. Co więcej, program ten ma na celu stworzenie podyplomowych studiów z dziedziny nauk o żywności, z wiedzą i umiejętnościami pozwalającymi rozwijać się i doskonalić w świecie zawodowym.... [-]

Zjednoczone Emiraty Arabskie Al Ain
Sierpień 2020
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
Zaoczne
4 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Queen's University Belfast

Program ten koncentruje się na zastosowanych aspektach zaawansowanych i powstających technologii analitycznych w celu rozwiązania bieżących problemów dotyczących bezpiecz ... [+]

Doktorat Bezpieczeństwo żywności i biotechnologia

Strategie badawcze

Program ten koncentruje się na zastosowanych aspektach zaawansowanych i powstających technologii analitycznych w celu rozwiązania bieżących problemów dotyczących bezpieczeństwa żywności, żywienia i zaopatrzenia w żywność. Obejmuje on cały łańcuch żywnościowy od pola do stołu i kładzie duży nacisk na związek pomiędzy poprawą bezpieczeństwa żywności i odżywiania a poprawą zdrowia publicznego.

Siły badawcze

Zaawansowane i powstające platformy technologiczne i analityczne (biosensory, izotop i komiksy)Bezpieczeństwo żywności i pasz dla zwierzątDiagnostyka zdrowia zwierząt i choróbGlobalne bezpieczeństwo żywnościMetabolizm żywności i żywieniaPomiary jakości żywności i żywieniaChemia gastronomicznaMetodologia wykrywania bezpieczeństwa żywnościŚledzenie i autentyczność żywnościImmunodiagnostyka do wykrywania zanieczyszczeń żywności i toksynZwiązki naturalne i ich zastosowania zdrowotneNowatorska i funkcjonalna żywnośćTerapeutyczne biomolekułyWYMAGANIA WSTĘPNE... [-]
Wielka Brytania Belfast
Skontaktuj się ze szkołą
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
Zaoczne
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Free University of Bozen-Bolzano

Celem tego międzynarodowego programu doktoranckiego jest wyszkolenie nowej generacji światowej sławy naukowców w zakresie stosowania metod inżynierii i biotechnologii w p ... [+]

Celem tego międzynarodowego programu doktoranckiego jest wyszkolenie nowej generacji światowej sławy naukowców w zakresie stosowania metod inżynierii i biotechnologii w przetwórstwie spożywczym, dając im możliwość transferu i wymiany wiedzy z krajowymi i międzynarodowymi ośrodkami badawczymi i przemysłem.

Opis kursu

Trzyletni program koncentruje się głównie na badaniach dotyczących produkcji, przygotowania i zarządzania żywnością pierwotną, a także walidacji procesów żywnościowych oraz stosowania technik omicznych do kondycjonowania i charakteryzowania przetwórstwa spożywczego i produktów spożywczych, ze szczególnym naciskiem na na sfermentowanej żywności. Głównymi cechami doktora są interdyscyplinarne podejście naukowe oraz udział naukowców o międzynarodowej renomie w Komitecie Naukowym.... [-]

Włochy Bolzano
Październik 2019
Język angielski
W pełnym wymiarze godzin
3 lat(a)
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku