Filter
Doktorat
Typ studiów: Wszystkie Tempo: Wszystkie

Programy Bromatologia, Szukaj najlepszych programów PhD tutaj! - PhD

Większość kierunków studiów kończy się doktoratem jako najwyższym poziomem osiągnięć w nauce. Po ukończeniu doktoratu absolwenci są jednymi z najbardziej doświadczonych i doświadczonych profesjonalistów na świecie. Jednak zanim będą mogli się zapisać, muszą ukończyć wiele programów studiów niższego stopnia.

Co to jest doktorat w naukach o żywności? Ta dziedzina nauki obejmuje elementy z kilku innych dyscyplin, w tym chemii, biologii, inżynierii chemicznej, biochemii i mikrobiologii. Istnieje również kilka specjalizacji w dziedzinie nauk o żywności, które można wybierać, takich jak pakowanie i konserwowanie żywności, technologia żywności i chemia żywności. Uczniowie w tej dziedzinie uczą się o tworzeniu nowych rodzajów żywności, zarządzaniu lub ulepszaniu aktualnych rodzajów żywności oraz o tym, jak poprawić zdrowie żywności.

Jednym z najistotniejszych sposobów korzystania z programu doktoranckiego jest rozwijanie określonych umiejętności. Umiejętności te otwierają wiele możliwości kariery i większy potencjał zarobkowy. Studenci nauk o żywności rozwijają doskonałe umiejętności badawcze, rozumieją chemię oraz umiejętność krytycznego myślenia i oceny.

Koszt zapisania się na doktorat w programie Food Science zależy od wielu aspektów. Mogą one obejmować wszystko, od szkoły i programu, który wybrałeś, do kraju, w którym studiujesz. Dobrze jest dokładnie zbadać te czynniki, zanim się zarejestrujesz.

Ponieważ jedzenie jest niezbędną koniecznością dla społeczeństwa, istnieją różne opcje kariery dla tych, którzy studiują nauki o żywności. Pozycje są dostępne w wielu różnych dziedzinach, z których każda ma własne cele. Większość studentów decyduje się zostać naukowcami zajmującymi się żywnością, chemikami lub biologami, aby badać i rozwijać różne aspekty produkcji żywności i jej wpływ na organizm ludzki.

Najlepszym sposobem na rozpoczęcie kolejnego etapu edukacji jest znalezienie odpowiedniego programu. Wyszukaj poniżej swój program i skontaktuj się bezpośrednio z biurem rekrutacyjnym wybranej szkoły, wypełniając formularz zgłoszeniowy.

Czytaj więcej Pokaż mniej
Inne opcje w ramach tego kierunku studiów:

8 Wyniki z Bromatologia

Dalian Polytechnic University

Dwa Zalecenie Listy z profesorów Przechodząc DPU Admission Examination DPU pierwszej klasy Stypendium: 3,000RMB / rok DPU drugiej klasy Stypendium: 2,0 ... [+]

. Dwa Zalecenie Listy z profesorów Przechodząc DPU Admission Examination DPU pierwszej klasy Stypendium: 3,000RMB / rok DPU drugiej klasy Stypendium: 2,000RMB / rok DPU trzeciej klasy Stypendium: 1,000RMB / rok Indywidualne stypendialny dla Działania: 500RMB / rok [-]
Chiny Dalian
Wrzesień 2019
W pełnym wymiarze godzin
3 lat
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Universidad de Sonora

Cel ogólny: Zapewnienie ram specjalistycznego szkolenia akademickiego dla absolwentów nauk biologicznych, chemiczno-biologów, inżynierii chemicznej, agronomów i pokrewnyc ... [+]

Nazwa programu: Doktorat z nauk o żywności Kod MZD: 506628 Normalny okres ukończenia studiów: 6 semestrów Kredyty: 210 Stopień naukowy: doktorat z nauk o żywności Kampus, gdzie jest oferowany: Hermosillo

Opis programuCel ogólny

Zaoferuj ramę specjalistycznej formacji akademickiej absolwentom nauk biologicznych, chemiczno-biologów, inżynierii chemicznej, agronomu i podobnych ras, tworząc zasoby ludzkie na doskonałym poziomie, z solidnym przygotowaniem w różnych dziedzinach nauki, które są w stanie zrealizować pierwotne dochodzenie i niezależny, który reprezentuje znaczące postępy w dziedzinie nauk o żywności i technologii, z większym naciskiem w dziedzinie zbóż i produktów akwakultury. Zapewnij im także dogłębny i kompleksowy przegląd, aby mogli zidentyfikować istotne problemy w swoich obszarach pracy i wygenerować odpowiednią wiedzę.... [-]

Meksyk Hermosillo
Sierpień 2019
W pełnym wymiarze godzin
6 semestry
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
University of Chemistry and Technology, Prague

Głównym celem programu doktoranckiego jest przygotowanie absolwentów do samodzielnej pracy twórczej i głębokiej wiedzy z zakresu technologii żywności i innych powiązanych ... [+]

Przegląd

Głównym celem programu doktoranckiego jest przygotowanie absolwentów do samodzielnej pracy twórczej i głębokiej wiedzy z zakresu technologii żywności i innych powiązanych tematów. Badanie koncentruje się na pracach naukowo-badawczych w procesach technologicznych i opiera się na kompleksowej znajomości dyscyplin chemicznych, biologicznych, inżynieryjnych i ekonomicznych oraz wiedzy o rozwiązywaniu konkretnych złożonych problemów wybranych gałęzi przemysłu spożywczego (zboża, piekarz i technologia cukru, technologia mleczarska i tłuszczowa, technologia mięsa i produktów mięsnych, technologia owoców i warzyw, technologia surfaktantów i detergentów oraz kosmetyków).... [-]

Czechy Prague
Październik 2019
W pełnym wymiarze godzin
Zaoczne
4 lat
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
University of Chemistry and Technology, Prague

Celem badania jest kształcenie specjalistów posiadających głęboką wiedzę z zakresu chemii żywności, analizy żywności / pasz i żywienia człowieka - odzwierciedlające aktua ... [+]

Przegląd

Celem badania jest kształcenie specjalistów posiadających głęboką wiedzę z zakresu chemii żywności, analizy żywności / pasz i żywienia człowieka - odzwierciedlające aktualny stan wiedzy w danej dziedzinie naukowej oraz wizję przyszłych wydarzeń / wyzwań . Studenci otrzymają nie tylko obszerną wiedzę teoretyczną, ale także szerokie praktyczne doświadczenie w laboratoriach wyposażonych w nowoczesne oprzyrządowanie. Kursy prowadzone dla przyszłych specjalistów koncentrują się na reakcji zachodzącej w żywności podczas przetwarzania transportu i / lub przechowywania. Najważniejsze parametry żywności, takie jak wartość odżywcza, właściwości sensoryczne i bezpieczeństwo, są w centrum uwagi, problemem są również suplementy diety. Szczególną uwagę zwraca się na zaawansowane strategie analityczne mające zastosowanie do skutecznej kontroli zanieczyszczeń chemicznych / pozostałości / substancji toksycznych, zwraca się również uwagę na nowoczesne strategie omiczne umożliwiające zwalczanie oszustw w branży spożywczej oraz badania biologicznie aktywnych składników żywności. Jeśli chodzi o żywienie człowieka, niektóre kursy dotyczą również aspektu medycznego związanego z tym obszarem.... [-]

Czechy Prague
Październik 2019
W pełnym wymiarze godzin
Zaoczne
4 lat
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
University of Parma

Doktor nauk o żywności ... [+]

Wstęp 2019/2020

Lista kursów - główna siedziba administracyjna w Parmie

Biologia ewolucyjna i ekologia (w porozumieniu z Univ of Ferrara i Firenze)Biotechnologia i nauki przyrodniczeFizykaBudownictwo i architekturaInżynieria przemysłowaMatematyka (w porozumieniu z Univ. Of Modena e Reggio Emilia e Univ. Ferrara)Medycyna molekularnaNeuronaukaPsychologiaNauka o materiałach i technologia (w porozumieniu z CNR i Univ of Cape Town - RPA)Nauki chemiczneNauka o żywnościFarmakologianauka o ziemiStudia filologiczno-literackie, historyczno-filozoficzne i artystyczneTranslational Medical and Surgical SciencesNauki weterynaryjneTechnologie informacyjne

Lista kursów - inne główne biuro administracyjne (Parma w porozumieniu)... [-]

Włochy Parma
Październik 2019
W pełnym wymiarze godzin
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Brno University of Technology

Celem badania jest osiągnięcie równowagi między umiejętnościami teoretycznymi i eksperymentalnymi a zastosowaniem ogólnych procedur w chemii i technologii żywności. ... [+]

Chemia i technologia środków spożywczych

Skrót: DKAP_CHTP

Poziom przedmiotu: doktorant

Wydział: Wydział Chemii

Rok akademicki: 2019/2020

Tytuł przyznany: Ph.D.

Kwalifikacja przyznana: Ph.D. w polu "Chemia i technologia środków spożywczych"

Poziom kwalifikacji: doktorant (3. cykl)

Szczegółowe wymagania dotyczące przyjęcia:

Magister inżynierii chemicznej, chemii żywności lub innych specjalizacji chemicznych zdobytych na wydziałach uniwersyteckich, ICT Praga lub uniwersytetach rolniczych.

Kluczowe efekty uczenia się:

Ph.D. badania i badania związane z badaniem koncentrują się na zdobywaniu i rozwijaniu wiedzy teoretycznej i umiejętności eksperymentalnych w zakresie chemii żywności i procesów inżynieryjnych w produkcji żywności, stosowanej chemii analitycznej i fizycznej, mikrobiologii, biochemii i biotechnologii molekularnej. Badanie jest zaprojektowane zgodnie z rozwojem nauki o żywności i technologii żywności oraz innych podstawowych i stosowanych specjalizacji.... [-]

Czechy Brno
Wrzesień 2019
W pełnym wymiarze godzin
Zaoczne
4 lat
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Queen's University Belfast

Program ten koncentruje się na zastosowanych aspektach zaawansowanych i powstających technologii analitycznych w celu rozwiązania bieżących problemów dotyczących bezpiecz ... [+]

Doktorat Bezpieczeństwo żywności i biotechnologia

Strategie badawcze

Program ten koncentruje się na zastosowanych aspektach zaawansowanych i powstających technologii analitycznych w celu rozwiązania bieżących problemów dotyczących bezpieczeństwa żywności, żywienia i zaopatrzenia w żywność. Obejmuje on cały łańcuch żywnościowy od pola do stołu i kładzie duży nacisk na związek pomiędzy poprawą bezpieczeństwa żywności i odżywiania a poprawą zdrowia publicznego.

Siły badawcze

Zaawansowane i powstające platformy technologiczne i analityczne (biosensory, izotop i komiksy)Bezpieczeństwo żywności i pasz dla zwierzątDiagnostyka zdrowia zwierząt i choróbGlobalne bezpieczeństwo żywnościMetabolizm żywności i żywieniaPomiary jakości żywności i żywieniaChemia gastronomicznaMetodologia wykrywania bezpieczeństwa żywnościŚledzenie i autentyczność żywnościImmunodiagnostyka do wykrywania zanieczyszczeń żywności i toksynZwiązki naturalne i ich zastosowania zdrowotneNowatorska i funkcjonalna żywnośćTerapeutyczne biomolekułyWYMAGANIA WSTĘPNE... [-]
Wielka Brytania Belfast
Wrzesień 2019
W pełnym wymiarze godzin
Zaoczne
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku
Free University of Bozen-Bolzano

Cel tego międzynarodowego Ph.D. Program ma na celu przeszkolenie nowego pokolenia światowej sławy naukowców, aby zastosować podejścia inżynierii i biotechnologii do przet ... [+]

Cel tego międzynarodowego Ph.D. Program ma na celu przeszkolenie nowego pokolenia światowej sławy naukowców, aby zastosować podejścia inżynierii i biotechnologii do przetwarzania żywności, dając im możliwości transferu i wymiany wiedzy z krajowymi i międzynarodowymi ośrodkami badawczymi i przemysłami.

Opis kursu

Trzyletni program koncentruje się głównie na badaniach dotyczących podstawowej produkcji żywności, konfiguracji i zarządzania, a także na walidacji procesów spożywczych i zastosowaniu technik omicznych do kondycjonowania i charakteryzowania przetwórstwa spożywczego i produktów spożywczych, ze szczególnym naciskiem na sfermentowanej żywności. Główne cechy Ph.D. są interdyscyplinarnym podejściem naukowym i udziałem naukowców o międzynarodowej renomie w Komitecie Naukowym.... [-]

Włochy Bolzano
Październik 2019
W pełnym wymiarze godzin
3 lat
Ośrodek kształcenia
Czytaj więcej po polsku