Przegląd

Ta dziedzina nauki skupia się na kształceniu specjalistów kompetentnych do pracy w szerokim spektrum mikrobiologii. Badanie jest ukierunkowane na kompleksowe opanowanie kilku gałęzi współczesnej mikrobiologii, w tym mikrobiologii środowiskowej, klinicznej i żywnościowej, wraz z zasadami genetyki molekularnej.

Kariera

Absolwent jest przygotowany do badań, ale także do wiodącej pozycji w wielu gałęziach laboratoriów technologicznych, klinicznych, środowiskowych i mikrobiologii żywności. Gwarantuje głęboką znajomość podstawowej mikrobiologii i współczesnych zespołów biologii molekularnej i biochemii.

Wybór najnowszych tez

  • Izolacja peptydów przeciwdrobnoustrojowych z roślin
  • Adaptacja Campylobacter jejuni do środowiska żywnościowego
  • Monitorowanie zanieczyszczenia środowiska przez biorezonans bioluminescencyjny
  • Rola chaperonu RNA Hfq i małych RNA w wirulencji Bordetella pertussis
  • Pobranie i wewnątrzkomórkowa sekwestracja cynku przez grzyb ectomikoryzowy Russula atropurpurea
  • Pro-apoptotyczna sygnalizacja toksyny cyklazy adenylanowej Bordetella pertussis
  • Przygotowanie transgenicznych organizmów do produkcji substancji terapeutycznych
  • Wewnątrzkomórkowy transport prekursora glikoproteiny wirusa małpy Mason-Pfizer
  • Opracowanie i zastosowanie metod biologii molekularnej w mikrobiologii klinicznej
  • Zastosowanie nowoczesnych metod badania mikroorganizmów spożywczych
Program prowadzony przez:
Język angielski

Zobacz 17 więcej kursów w University of Chemistry and Technology, Prague »

Ostatnia aktualizacja January 8, 2019
Ten kurs jest Na kampusie
Data początkowa
Paź 2019
Duration
4 lat
Zaoczne
W pełnym wymiarze godzin
Cena
2,300 EUR
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Paź 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń

Paź 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Data końcowa