Przeczytaj oficjalny opis

Przegląd

Ta dziedzina nauki skupia się na kształceniu specjalistów kompetentnych do pracy w szerokim spektrum mikrobiologii. Badanie jest ukierunkowane na kompleksowe opanowanie kilku gałęzi współczesnej mikrobiologii, w tym mikrobiologii środowiskowej, klinicznej i żywnościowej, wraz z zasadami genetyki molekularnej.

Kariera

Absolwent jest przygotowany do badań, ale także do wiodącej pozycji w wielu gałęziach laboratoriów technologicznych, klinicznych, środowiskowych i mikrobiologii żywności. Gwarantuje głęboką znajomość podstawowej mikrobiologii i współczesnych zespołów biologii molekularnej i biochemii.

Wybór najnowszych tez

  • Izolacja peptydów przeciwdrobnoustrojowych z roślin
  • Adaptacja Campylobacter jejuni do środowiska żywnościowego
  • Monitorowanie zanieczyszczenia środowiska przez biorezonans bioluminescencyjny
  • Rola chaperonu RNA Hfq i małych RNA w wirulencji Bordetella pertussis
  • Pobranie i wewnątrzkomórkowa sekwestracja cynku przez grzyb ectomikoryzowy Russula atropurpurea
  • Pro-apoptotyczna sygnalizacja toksyny cyklazy adenylanowej Bordetella pertussis
  • Przygotowanie transgenicznych organizmów do produkcji substancji terapeutycznych
  • Wewnątrzkomórkowy transport prekursora glikoproteiny wirusa małpy Mason-Pfizer
  • Opracowanie i zastosowanie metod biologii molekularnej w mikrobiologii klinicznej
  • Zastosowanie nowoczesnych metod badania mikroorganizmów spożywczych
Program prowadzony przez:
Język angielski

Zobacz 17 więcej kursów w University of Chemistry and Technology, Prague »

Ostatnia aktualizacja January 8, 2019
Ten kurs jest Campus based
Data początkowa
Paźdz. 2019
Duration
4 lat
Zaoczne
W pełnym wymiarze godzin
Cena
2,300 EUR
Deadline
Kwiec. 15, 2019
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Paźdz. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Kwiec. 15, 2019

Paźdz. 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Kwiec. 15, 2019
Data końcowa