Doktorat z chemii i technologii środków spożywczych

Brno University of Technology

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Doktorat z chemii i technologii środków spożywczych

Brno University of Technology

Chemia i technologia środków spożywczych

Skrót: DKAP_CHTP

Poziom przedmiotu: doktorant

Wydział: Wydział Chemii

Rok akademicki: 2018/2019

Tytuł przyznany: Ph.D.

Kwalifikacja przyznana: Ph.D. w polu "Chemia i technologia środków spożywczych"

Poziom kwalifikacji: doktorant (3. cykl)

Szczegółowe wymagania dotyczące przyjęcia:

Magister inżynierii chemicznej, chemii żywności lub innych specjalizacji chemicznych zdobytych na wydziałach uniwersyteckich, ICT Praga lub uniwersytetach rolniczych.

Profil programu:

Profesjonalnie zorientowany.

Celem badania jest osiągnięcie równowagi między umiejętnościami teoretycznymi i eksperymentalnymi a zastosowaniem ogólnych procedur w chemii i technologii żywności. Program jest zorientowany zarówno na produkcję żywności, z naciskiem na zabezpieczenie i rozwój zaawansowanych technologii, jak również na kontrolę jakości i bezpieczeństwo produktów spożywczych. Dlatego studenci będą ukończyć kursy w dyscyplinach niezbędnych do badania.

Program ukierunkowany jest zarówno na produkcję żywności pod kątem wdrażania i rozwoju zaawansowanych technologii, jak i kontroli jakości i bezpieczeństwa produktów spożywczych. Odpowiada to wymaganym dyscyplinom, które studenci ukończą w trakcie studiów. Absolwenci znajdują pracę w uniwersyteckich i pozauniwersyteckich badaniach w działach badań i rozwoju prywatnych firm - zarówno w Czechach, jak i UE (np. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności, DG SANCO) w kompleksie zakładów rolno-spożywczych itp. Absolwent posiada również kwalifikacje do pracy w instytucjach kontroli państwowej i organizacjach gospodarczych.

Kluczowe efekty uczenia się:

Ph.D. badania i badania związane z badaniem koncentrują się na zdobywaniu i rozwijaniu wiedzy teoretycznej i umiejętności eksperymentalnych w zakresie chemii żywności i procesów inżynieryjnych w produkcji żywności, stosowanej chemii analitycznej i fizycznej, mikrobiologii, biochemii i biotechnologii molekularnej. Badanie jest zaprojektowane zgodnie z rozwojem nauki o żywności i technologii żywności oraz innych podstawowych i stosowanych specjalizacji.

Główną uwagę skupia się na wytwarzaniu, przetwarzaniu, przechowywaniu, kontroli jakości i bezpieczeństwie żywności. Ze względu na szybki rozwój technik biologii molekularnej, zwraca się odpowiednią uwagę na wykorzystanie tej dyscypliny w rozwoju nowych technologii żywnościowych. Wiedza naukowa koncentruje się na jakości i bezpieczeństwie żywności, produkcji żywności funkcjonalnej oraz rozwoju nowoczesnych molekularnych metod diagnostycznych.

Profile zawodowe absolwentów z przykładami:

Absolwenci studiów doktoranckich zdobędą wiedzę teoretyczną oraz praktyczne umiejętności i doświadczenie doświadczalne niezbędne do samodzielnego twórczego rozwiązywania problemów w szerokim i złożonym obszarze chemii żywności.

Program koncentruje się na chemicznej podstawie produkcji żywności i biotechnologii w odniesieniu do bezpieczeństwa i rozwoju zaawansowanych technologii oraz kontroli jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności.

Absolwenci znajdują zatrudnienie w badaniach uniwersyteckich i pozauniwersyteckich, R

Profil absolwent oferuje również zatrudnienie w instytucjach kontroli państwa i organizacji biznesowych. Profil absolwenta ma być porównywalny z podobnymi badaniami na uczelniach krajowych i zagranicznych oraz wymaganiami Europejskiej Przestrzeni Badawczej.

Wymagania ukończenia: egzamin końcowy, praca doktorska

Tryb studiów: połączone studia

Opiekun programu: prof. RNDr. Ivana Márová, CSc.

Brno Chemistry and Technology of Foodstuffs

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski


Ostatnia aktualizacja March 3, 2018
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Wrześ. 2019
Duration
Czas trwania
4 lat
W niepełnym wymiarze czasu
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
7,000 EUR
na rok akademicki
Locations
Czechy - Brno, South Moravian Region
Data rozpoczęcia : Wrześ. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Wrześ. 2019
Czechy - Brno, South Moravian Region
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą