Doktorat w higienie żywności i technologii przetwarzania
University of Veterinary Sciences
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Brno, Czechy
Języki
Język angielski
Forma badania
W kampusie
Czas trwania
4 years
Tempo
Pełny etat, Niepełny etat
Czesne
EUR 4000 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Sep 2024
Wstęp
Kluczowe fakty
- Program: Higiena Żywności i Technologia Przetwórstwa
- Poziom kwalifikacji: doktorancki
- Tryb studiów: stacjonarne lub łączone, 4 lata
- Przyznane kwalifikacje: dr hab.
Rekrutacja
Program
Profil programu:
Program studiów doktoranckich Higiena i Technologia Przetwórstwa Żywności jest programem studiów ukierunkowanym akademicko, odpowiadającym aktualnemu stanowi i poziomowi nauki oraz potrzebom praktyki w Europie. Absolwenci studium doktoranckiego Higiena i Technologia Przetwórstwa Żywności uzyskali pogłębioną wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne nabyte podczas samodzielnej działalności twórczej oraz zdobywania nowej wiedzy naukowej w zakresie studiowanego kierunku. Absolwenci mogą aktywnie dzielić się swoją wiedzą w dziedzinie studiów na poziomie międzynarodowym i publicznie. Na podstawie tej kwalifikacji absolwenci są zatrudniani głównie w instytucjach badawczych i na uniwersytetach.
Wymagania dotyczące ukończenia studiów:
Minimum 240 ECTS, państwowy egzamin końcowy, obrona pracy doktorskiej.