Doktorat z chemii spożywczej i analizy

University of Chemistry and Technology, Prague

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Doktorat z chemii spożywczej i analizy

University of Chemistry and Technology, Prague

Przegląd

Celem studiów jest kształcenie specjalistów z głęboką wiedzę z zakresu chemii żywności, paszy i / analizy żywieniu człowieka - odzwierciedlające aktualny stan techniki w odpowiednim polu naukowym i wizji przyszłych zmian / wyzwań. Uczniowie otrzymają nie tylko szeroką wiedzę teoretyczną, ale również szerokie doświadczenie praktyczne w laboratoriach wyposażonych w nowoczesnej instrumentacji. Zajęcia przewidziane dla przyszłego specjalisty skupiają się na reakcji występujących w żywności podczas przetwarzania transportu i / lub przechowywania. Główne parametry produktów spożywczych, takich jak wartości odżywczej, właściwości sensorycznych i bezpieczeństwa znajdują się pod naciskiem, suplementy diety są również kwestia obawy. Szczególną uwagę przywiązuje się do zaawansowanych strategii analitycznych stosowanych do skutecznego zwalczania chemicznych substancji skażających / pozostałości / toksyn, zwraca się również uwagę na nowoczesne omika strategii umożliwiających zwalczanie oszustw żywności i badań biologicznie czynnych składników spożywczych. Jeśli chodzi o żywienie człowieka, niektóre kursy są zainteresowane także w aspekcie medycznym związanym z tym obszarem.

Praca

Absolwent jest przygotowany do ekspertów różnych ról w czołowych stanowiskach wymagających stosowania kompleksowej wiedzy z zakresu chemii żywności, analizy żywności, bezpieczeństwa żywności, żywienia i ochrony środowiska. Absolwent jest przygotowany do zarządzania / wykonywanie badań zarówno w sektorze prywatnym i instytucjami rządowymi. Oprócz tych pozycjach, absolwenci dzięki intensywnym kursów ukierunkowanych na żywieniu człowieka jako doradcy i / lub koordynatorów.

Wybór ostatnich prac

  • Przeciwutleniacz oceny aktivity produktów reakcji Maillarda w układach modelowych oraz wybranych produktach roślinnych
  • Nowe techniki w analizie pozostałości Żywności Contaminant
  • Badanie uwalniania zanieczyszczeń przemysłowych do łańcuchów pokarmowych
  • Nowatorskie podejście do badania losu substancji skażających w żywności i środowisku
  • Nowe strategie w analizie zanieczyszczeń środowiska
  • Zastosowanie technik spektrometrii masowej do kompleksowej oceny jakości i bezpieczeństwa obróbce cieplnej ziemniaków i produktów zbożowych
  • Występowanie mikotoksyn w zbożach i ich losy podczas przetwarzania żywności

Różne

Nabor otwarty

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski


Ostatnia aktualizacja December 25, 2017
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Paźdz. 2018
Duration
Czas trwania
4 lat
W niepełnym wymiarze czasu
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
2,100 EUR
Locations
Czechy - Prague, Prague
Data rozpoczęcia : Paźdz. 2018
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Paźdz. 2018
Czechy - Prague, Prague
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą