Doktorat W Technologii żywności

University of Chemistry and Technology, Prague

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Doktorat W Technologii żywności

University of Chemistry and Technology, Prague

Przegląd

Celem studiów doktoranckich jest przygotowanie absolwentów z możliwością samodzielnej pracy twórczej i głębokiej wiedzy w zakresie technologii żywności i innych pokrewnych przedmiotów. Badanie koncentruje się na pracy naukowej i badawczej w procesach technologicznych i opiera się na wszechstronnej wiedzy chemicznej, biologicznej, inżynierii i nauk ekonomicznych, a także znajomości thesolution konkretnych złożonych problemów wybranych branżach spożywczych (zbóż, piekarza i cukru technologia, nabiał i tłuszcze technologii, mięso i produkty mięsne technologia, technologia owoców i warzyw, technologia surfaktantów i detergants i kosmetyków).

Praca

Absolwenci są w stanie pracować w nauce i badaniach naukowych lub bezpośrednio w przemyśle spożywczym, jak również w pokrewnych dziedzinach, takich jak kosmetyki i przemyśle chemicznym, w tym przetwarzaniu odpadów i ochrony środowiska. Mogą one posiadać stanowiska kierownicze w rozwoju, produkcji, kontroli i projekcji w firmach handlowych lub instytucji państwowych. Ze względu na szerokie pojęcie specjalizacji absolwenci są gotowi nie tylko do profesjonalnego działania w swojej specjalizacji, ale także na adaptację do ewentualnego zastosowania w innych dziedzinach technicznych i naukowych.

Wybór ostatnich prac

  • Wytwarzanie i charakterystyka sorbentów na bazie modyfikowanych polisacharydów
  • właściwości funkcjonalnych białek serwatkowych
  • Trendy w pakowaniu żywności Opakowania z aktywności przeciwbakteryjnej i higienicznych aspektów stosowania plastyfikatorów podstawie epoksydowanego oleju sojowego
  • Radykalne i pericyclic reakcje tłuszczów i olejów w wysokich temperaturach
  • Ocena Autentyczności octu i konserwowane produkty zawierające ocet
  • Wybrane czynniki wpływające na bezpieczeństwo środków spożywczych i potraw
  • Frakcjonowanie głównych białek serwatkowych
  • Przyczyny i profilaktyka wad produktów spożywczych
  • Wytwarzanie pochodnych polisacharydów o znaczeniu aplikacji
  • Analiza strukturalna polisacharydów leczniczych grzyby drewna rozpadu

Różne

Nabor otwarty

Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język angielski


Ostatnia aktualizacja December 25, 2017
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Na kampusie
Start Date
Data rozpoczęcia
Paźdz. 2018
Duration
Czas trwania
4 lat
W niepełnym wymiarze czasu
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
2,100 EUR
Locations
Czechy - Praga
Data rozpoczęcia: Paźdz. 2018
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Paźdz. 2018
Czechy - Praga
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą